Soarele natural, solarul si bronzarea organica sunt cele mai bune metode prin care se poate dobandi un bronz imaculat si atragator.
Daca se alege bronzul la solar, acesta se realizeaza intr-o maniera diferita de bronzul natural, deoarece timpul de expunere si masurile exacte de UV sunt controlate si proiectate la ambele limite, maxima si minima bronzare, tocmai pentru a reduce pericolul de a provoca arsuri. De retinut este ca celulelor le trebuie 2 - 5 zile pentru a produce pigment, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa ne asteptam la un bronz vizibil dupa o singura sedinta.
Bronzarea insasi, datorita formarii pigmentului si totodata a pigmentarii mai inchise, produce protectie. Acest lucru este adesea scapat din vedere de catre cei care critica bronzul artificial si nu apreciaza rolul pe care il au razele UVB la solar. Raza UVB este folosita in cazul prevenirii unei boli, sau asociata unui tratament, in boli ca: psoriazis, boala de rinichi, insuficienta renala, in cazul copiilor , rahitism, precum si in cazul celor varstnici, care nu se expun suficient la soare.
Serviciile de bronzare moderne ofera mult mai multe avantaje decat doar siguranta, datorita expunerii la razele controlate.
Bronzul obtinut la aparatele de bronzare este mai placut decat la soarele arzator si mai sigur. Placerea bronzatului la solar este ca permite o expunere completa, permite un bronz mai uniform, mai auriu decat o bronzare necontrolata la soarele natural. In afara de acestea, nu ti se lipeste nisipul de piele si nu sunt nici insecte pe care sa le infrunti.
Cum folosesti un solar?
- Inainte de a merge la solar este recomandat sa indepartati orice produs cosmetic si sa va scoateti bijuteriile.
- Tineti ochii inchisi pe toata durata expunerii
- Zonele mai sensibile ale pielii, alunitele si petele cu un pigment mai pronuntat trebuie acoperite cu crema protectoare.
- Dupa expunere, pielea trebuie hidratata cu un lapte de corp, iar dus nu aveti voie decat dupa minim 2 ore de la iesirea din solar.
- Un bronz ideal este obtinut prin 7-8 sedinte, intr-o perioada de 2 saptamani.
- Clientii trebuie sa inteleaga faptul ca o singura sedinta, urmata de o saptamana de pauza, sau mai mult timp, este insuficienta pentru a crea un rezultat satisfacator. Majoritatea oamenilor incep sa vada rezultate dupa 2-3 sedinte.
Efectele folosirii solarului se observa dupa 4 ore de la utilizare. De aceea, se recomanda a se face pauza de 48 de ore între sedinte.
Beneficiile bronzului la solar:
- Vitamina D produsa de razele UV previne osteoporoza, care astazi este socotita in lumea intreaga o boala generala.
- Vitamina D ajuta la cresterea densitatii oaselor, astfel reducand pericolul de fracturi.
- Vitamina D are un rol important in evitarea formarii Sclerosis Multiplex.
- Vitamina D are un rol important si in evitarea producerii unor anumite tipuri de cancer: cancerul de san, prostata.
- Razele UV ajuta la cresterea capacitatii fizice si psihice.
- A face solar reduce oboseala care apare odata cu astenia de primavara.
- Are un efect de marire a tonusului si de reducere a depresiei.
- Stimuleaza circulatia sangelui precum si inima si are un efect pozitiv asupra dispozitiei.
- Are un efect benefic asupra unor probleme dermatologice, cum ar fi acnee, neurodermitis etc.
- Reduce tensiunea
- Ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar
- Si nici macar nu am vorbit de aspectul fizic!
De ce sa folosim creme pentru solar
- Vei obtine un bronz mult mai rapid
- Vei obtine un bronz mult mai intens
- Vei obtine un bronz de lunga durata
- Pielea ta va fi hidratata
- Impiedica imbatranirea pielii
- Ingredientii de ultima ora vor imbunatatii aspectul tenului tau
- Rezultatele bronzarii pot fi imbunatatite cu pana la 40%
Cremele speciale pentru solar au fost concepute pentru a oferi protectie pielii si pentru a accelera procesul de bronzare. Astfel produsele profesionale contin trei tipuri de ingrediente: ingrediente acceleratoare, ingrediente de ingrijire si ingrediente pentru combaterea radicalilor liberi. Un accelerator de bronzare va grabi natural productia de melanina, astfel incat pigmentii sa se inchida la culoare imediat. Aceste produse va vor bronza mai rapid, cu o culoare mai inchisa si bronzul va dura mai mult.
De ce este important sa ne hidratam pielea? Aceasta contine fibre de colagen, al caror rol este sa mentina umiditatea si sa ajute pielea sa ramana elastica si flexibila. Dupa varsta de 25 de ani, productia de collagen in piele scade, pentru ca în jurul varstei de 40 de ani sa se opreasca total. In consecinta, pielea incepe sa arate semne de imbatranire – pur si simplu se usuca.
Fiecare individ are tipul propriu de piele si cantitate de melanina diferita, de aceea unele personae obtin un bronz inchis iar alte personae un bronz mai deschis. Melanina este celula care coloreaza pielea rezultand bronzul. Ea este situata sub piele iar razele UV nu pot patrude pana la aceste celule, daca aceasta este uscata, de aceea sunt necesare cremele de solar.
Care solar bronzeaza mai bine? (vertical/orizontal)
Solarele au acelasi fel de lampi cu aceeasi intensitate. Difera doar forma lor.
Toate aparatele bronzeaza bine, diferenta intre ele fiind aceea ca cele orizontale bronzeaza mai intens picioarele si restul corpului fata de cel vertical, deoarece corpul sta in plan orizontal si sangele poate circula in tot corpul ceea ce ajuta mai multa la bronzare. La cel vertical presiunea sangelui ramane in picioare si de aceea bronzarea se face mai intens in partea de sus a corpului decat la picioare.
Cel mai recomandat este sa alternati din cand in cand solarul vertical cu orizontal.
Este nerecomandata folosirea aparatului de bronzare daca:
- Ai sub 16 ani.
- Iei medicamente ce cresc sensibilitatea la razele UV sau ai restrictie medicala in ceea ce priveste expunerea la soare.
- Ai o piele deschisa la culoare si sensibila, care se arde usor si nu se coloreaza niciodata.
Vrei sa ai un bronz perfect si sa atragi privirile in orice anotimp?
“VIOLET SUN STUDIO” este solutia!